Gündem

Koronavirüs o ülkeye de bulaştı!

Koronavirüs ile ilgili kötü haberler çığ gibi büyüyerek gelmeye devam ediyor. Ölenlerin sayısı hızla artarken salgının yayılması da tüm hızıyla sürüyor. Gelen son dakika haberine göre Azerbaycan’da da ilk koronavirüs vakasının görüldüğü açıklandı. Türkiye’nin komşularından Yunanistan, İran, Rusya, Gürcistan, Irak ve Azerbeycan’da koronavirüs tespit edildi. 

Suriye’de de koranavirüsü olduğu tahmin ediliyor. Ama Suriye’de korona virüsü olup olmadığı, yeterli hastane donanımı olmadığı için bilinmiyor. Azerbeycan’da da virüsün tespit edilmesi sonrasında Türkiye tam bir virüs çemberine girmiş durumda. Buda Türkiye’ye bulaşma riskini daha arttırıyor…

Covid-19’un dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 83 bini geçti

Çin’in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) 50’den fazla ülkede görüldü. Dünya üzerinde 100 bine yakın kişiye bulaşan koronavirüs önlenemiyor. Son olarak Avrupa’da Belarus, Litvanya; Avusturalya’da Yeni Zellanda; Afrika’da ise Nijerya’da ortaya çıkmıştı. Yeni tip koronavirüs görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

“Güney Kore 2 bin 22, Japonya 918, İtalya 650, İran 254, Singapur 96, ABD 60, Kuveyt 43, Tayland 40, Fransa 38, Bahreyn 33, Avustralya 23, Malezya 23, Almanya 21, Birleşik Arap Emirlikleri 19,  İspanya 17, Vietnam 16, İngiltere 15, Kanada 14, İsveç 7, Irak 6, Umman 6, Rusya 5, İsviçre 5, Hindistan 3, Filipinler 3, Hırvatistan 3, Yunanistan 3, İsrail 3, Lübnan 3, Avusturya 2, Pakistan 2,  Finlandiya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, Mısır 1, Afganistan 1, Brezilya 1, Gürcistan 1, Kuzey Makedonya 1, Estonya 1, Hollanda 1, Romanya 1, Norveç 1, Danimarka 1, Yeni Zelanda 1.”

İRAN’DA 23 EYALETTE CUMA NAMAZINA CORONA VİRÜS ENGELi

İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere yeni tip corona virüs vakalarının görüldüğü 23 eyalette cuma namazının kılınmayacağı duyuruldu. İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Koronayla Mücadele Merkezinin uyarıları üzerine vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bu kararın alındığı belirtildi. 

Tahran, Kum, Gilan, Rezevi Horasanı, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Hemedan, İsfahan, Mazenderan, Erdebil, Elburz, Huzistan, Simnan, Sistan-Beluçistan, Fars, Kazvin, Kürdistan, Kirmanşah, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Gülistan, Loristan, Hürmüzgan ve Yezd. İran’da toplam 31 eyalet bulunuyor.