Gündem

Koronavirüs ölüm oranının en fazla olduğu ilde sevindirici gelişme! Dünden beri vaka ve can kaybı tespit edilmedi!

Türkiye’nin maden kenti olarak adlandırılan ve 30 büyükşehrin yanında seyahat kısıtlamasının uygulandığı Zonguldak’tan sevindirici haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamayla, 23 büyükşehrin 9’unda seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Yasak 14 büyükşehir ve Zonguldak ilinde devam ediyor. Salgına ilişkin ölüm oranlarının en çok yaşandığı Zonguldak’ta dünden veri vaka ve ölüm yaşanmıyor.

DÜN İLK KEZ VAKA TESPİT EDİLMEDİ ÖLÜM YAŞANMADI

Konuyla ilgili açıklama Zonguldak Valisi Bektaş’tan geldi. Bektaş, yapmış olduğu açıklamasında 11 Mayıs tarihinde sıfır vaka sıfır ölüm olduğunu ifade etti. Bektaş, konuyla ilgili şu açıklamayı kaydetti:

“Teşekkürler Zonguldak. Baştan bu yana ilk defa sıfır vefat ile sıfır yeni vakaya ulaştık, çok şükür. Katkısı olan herkese, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sabırla devam, başaracağız, inşallah”

Koronavirüs ölüm oranının en fazla olduğu ilde sevindirici gelişme! Dünden beri vaka ve can kaybı tespit edilmedi!

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİYOR

Zonguldak’ta boyacılık yaparak geçimini sağlayan ve tam 68 gün sonra iş başı yapan Erol Arat, vaka sayısı sıfır olsa bile tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini şu şekilde ifade etti:

“Koronavirüsle mücadele biraz zor geçti ama devletimizin almış olduğu sağlık önlemleri sağlığımız açısından da bu önlemi almak zorundaydık. Sadece maddi olarak çöküntü yaşadık. 68 gün sonra işime dün başladım. Cuma gününe kadar çalışacağım. Sonra 4 gün yine sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Kısıtlama sonrası yine çalışmayı düşünüyorum. Bu sıfır vaka ve vefat sayısını başarı olarak görüyorum ama sokağa çıkma kısıtlamasının ardından gelen yoğun kalabalık ve 4 günün sonrası Çarşamba ve Perşembe çok yoğun olacağını düşünüyorum. Vaka sayısının artabileceğinden endişeliyim. Vaka sayısı sıfır da olsa tedbiri elden bırakmamak gerekir”