Gündem

Koronavirüs salgını bitiyor mu? Bilim Kurulu'ndan milyonları umutlandıran açıklama!

Koronavirüs salgını sebebiyle büyük oranda sosyal hayatın kısıtlanması ve yasakların gelmesi, vatandaşların salgın ne zaman bitip, normal hayata dönülebileceğini sormasına sebep oldu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, “20 Mayıs’tan sonra normalleşme başlayacak diye düşünülüyor” ifadesini kullandı.

13 NİSAN KRİTİK

Bilim Kurulu üyesi Özlü, koronavirüs salgınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 13 Nisan’ın önemli olduğunu ve virüsün kuluçka seyrini görmek açısından kritik bir tarih olduğunu ifade etti. Özlü, bugünün İstanbul ve İstanbul’dan Anadolu’ya taşınan virüsle ilgili önemli verilerin alınacağını vurgulayarak, bugünün neden önemli olduğunu açıkladı.

Koronavirüs salgını bitiyor mu? Bilim Kurulu'ndan milyonları umutlandıran açıklama!

20 MAYIS’TAN SONRA..

Özlü, 13 Nisan’ın kırılma çizgisi olduğunu, hayatın 20 Mayıs civarlarında normale dönebileceğini şu sözlerle ifade etti:

“Sahadan gelecek veriler önemli olacak. Sağlık Bakanı Koca’nın dikkat çektiği, ağır hastaların sayısının azalması ve iyileşme oranları tek başına bir gösterge olarak kabul edilmiyor. Bulaşın yayılma hızında gerileme olup olmadığı tespit edilmeye çalışılıyor. Nisan ayının sonuna doğru pik noktasına geleceği, ondan sonra 2 hafta süreyle bir plato oluşabileceği konuşuluyor. Ben de bulduğum her fırsatta, “Eğer sahadan gelen veriler öngörüleri desteklerse, normalleşme süreci ne zaman başlar?” diye soruyorum. 20 Mayıs tarihi işte o zaman karşıma çıkıyor. İyi işaretler var. 13 Nisan bir kırılma çizgisiydi. 20 Mayıs’tan sonra ise normalleşme başlayacak diye düşünülüyor” yanıtını alıyorum”

Koronavirüs salgını bitiyor mu? Bilim Kurulu'ndan milyonları umutlandıran açıklama!