Gündem

Koronavirüs salgınında sevindiren gelişme: 86 yaşında salgını yendi!

.2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bir anda dünyanın gündemine oturan koronavirüse ilişkin sevindirici gelişmeler de yaşanıyor. Sakarya’da 86 yaşında olan Resmiye Işık, vermiş olduğu mücadeleyle salgını yenerek taburcu oldu. Resmiye Işık’ın birden fazla kronik rahatsızlığı da mevcuttu.

OĞLU VE GELİNİ UMREDEN DÖNMÜŞTÜ

Birden fazla kronik rahatsızlığı olan Resmiye Işık, koronavirüse umreden gelen oğlu ve geliniyle gerçekleştirdiği temas sonrasında yakalandı. Işık’ın 12 Mart umre kafilesiyle dönen gelini ve oğlu evde karantina altındaydı. Ancak 86 yaşındaki Resmiye Işık, Suudi Arabistan’dan dönen oğlu ve gelinini ziyaret etmek için evlerine giderek, temasta bulundu.

Koronavirüs salgınında sevindiren gelişme: 86 yaşında salgını yendi!

ÖKSÜRÜĞÜ ARTTI

Çift, umreden döndükten kısa bir süre sonra öksürük şikâyetiyle hastaneye başvurdu. Hastanede koronavirüs testi yapılan çiftin sonuçları pozitif çıktı. Çit hastanede tedavi altına alınırken, bir kötü haber de 86 yaşındaki kadından geldi. Resmiye Işık kısa bir süre sonra artan öksürük sebebiyle hastaneye götürüldü. Yaşlı kadının test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hemen tedaviye başlandı.

NEGATİF ÇIKTI

Işık ailesi, hastanede tedavi görmeye devam etti. 29 Mart’ta Işık çifti taburcu oldu. Test sonucunun negatif çıkmasının ardından Resmiye Işık da taburcu edildi. Kronik rahatsızlığı ve ileri yaşına rağmen, hastalığı yenen 86 yaşındaki kadın, “Hastalığı yendim, çok mutluyum. Allah herkesi bu belalardan korusun” dedi. Işık, vatandaşlara evden çıkmamaları konusunda çağrıda bulunurken, salgına karşı Allah’ın herkese vücut sağlamlığı vermesi konusunda temennilerde bulundu.