Gündem

Koronavirüs salgınında sevindiren gelişme! İlk plazma nakli yapılan hasta taburcu edildi!

30 Mart’ta rahatsızlanan ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan 56 yaşındaki Abidin Aybar’dan sevindirici haber geldi. Ülkemizdeki ilk immün plazma naklinin yapıldığı hasta olan Aybar, 28 Nisan’da yoğun bakımdan çıkartılarak, normal servise alınmıştı. Bugün ise tedavi görmek üzere yatırıldığı hastaneden taburcu edildi.

TABURCU EDİLDİ

İlk plazma tedavisinin uygulandığı Abidin Aybar’da sevindirici haber geldi. 30 Mart tarihinden itibaren Turgut Özel Tıp Merkezi’nde tedavi gören 56 yaşındaki Abidin Aybar, plazma tedavisinden olumlu sonuç alarak, bugün hastaneden taburcu edildi.

5 NİSAN’DA PLAZMA NAKLİ YAPILMIŞTI

Koronavirüs tedavisi gören Aybar’a plazma nakli yapıldı. 5 Nisan’da Türkiye’de ilk defa kullanılan bu yöntem, başarılı sonuç verdi. Aybar, 10 gün sonra iyileşme belirtileri göstererek, solunum cihazından ayrıldı. Yapılan Covid-19 testlerinin sonucuna göre iyileştiği belirtilen 56 yaşındaki Abidin Aybar, bugün hastaneden iyileşerek ayrılıyor.

Koronavirüs salgınında sevindiren gelişme! İlk plazma nakli yapılan hasta taburcu edildi!

NAKİLDEN 72 SAAT SONRA İYİLEŞME GÖRÜLDÜ

Abidin Aybar’ın doktoru olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, nakilden sonra ilk 72 saat içerisinde iyileşme bulgularının görüldüğünü ifade etti. Dr. Kızılay açıklamasında şu ifadeyi kaydetmişti:

“Nakilden 7 gün sonra hastamızın ‘Covid-19’ testi negatife döndü, 10’uncu günde de hastamız entübasyondan ve makineden kurtuldu. Dün itibarıyla da hastamız yoğun bakımdan servise çıktı. Aslında hastamızın halihazırdaki tablosunda koronavirüsle ilgili bir problem kalmadı. Koronavirüse yönelik ilaç da kullanmıyor. Hastamızın koronavirüsü tümüyle atlattığını söyleyebilirim”