Gündem

Koronavirüs salgınında sık sık kullanılan kolonya oruç bozar mı? Diyanet cevapladı!

Koronavirüse karşı etkili silahımız olan kolonya, oruç bozar mı? Ramazan ayının başlaması, kolonyanın orucu bozabileceği ihtimalini akıllara getirdi. Diyanetin yayınına göre kolonya ve parfüm orucu bozmuyor.

KOLONYA KULLANMAK ORUCU BOZAR MI?

Salgın sebebiyle sık sık kullandığımız kolonya oruç bozuyor mu? Her sene Ramazan ayında kolonya kullanımı erteleyebiliyorduk. Ancak bu sene koronavirüs salgını sebebiyle düzenli kolonya kullanımında artış görüldü. Uzmanlar salgına karşı dezenfektan ve kolonya kullanımını her fırsatta dile getiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kütüphanesinde bulunan “Oruç İlmihali” isimli kitapta, konuyla ilgili merak edilen pek çok sorunun cevabı bulunuyor. Buna göre kolonya ve parfüm kullanmak oruç bozmuyor.

Koronavirüs salgınında sık sık kullanılan kolonya oruç bozar mı? Diyanet cevapladı!

KOLONYA TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ

Salgının ortaya çıktığı andan itibaren kolonya ile ilgili pek çok konuda gündeme oturdu. Özellikle Fransız haber ajansı olan AFP’nin mart ayında yapmış olduğu habere göre, Türk kültüründe kolonyanın önemli bir yerde olduğu ve kolonyanın Türkler için önemli bir silah olduğu ifade edilmişti. Bununla ilgili hazırlanan bir haber ise “Türklerin gizli silahı: Kolonya” başlığı atılmıştı.