Gündem

Koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısında korkutan artış!

Bakanlığın, covid.19.saglik.gov.tr adresinde 24 Haziran güncel veri tablosunu paylaştı. Açıklanan koronavirüs tablosuyla beraber vaka, ölü, entübe ve iyileşen kişi sayısı da belli oldu. 24 Haziran günlük koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içerisinde 24 kişi daha hayatını kaybetti. Bugünkü paylaşılan verilerde vaka sayısının iyileşen sayısını geçtiği görüldü. Paylaşımı yapan Bakan Koca, açıklamasında ” Vaka sayımızda bir dalgalanma var. Önceki günlere kıyasla test sayımız 10.000 fazla olsa da, sonuç hepimizi riskin büyümesine karşı uyarıyor. Artışın sebebi, yazla birlikte, tedbirlerin esnetilmesi. Bu yaz tedbir dışında ikinci bir seçeneğimiz yok” ifadesini kullanarak, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 24 Haziran itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 24 kişi daha hayatını kaybetti. 24 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 5 bin 025’e yükseldi.

Koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısında korkutan artış!

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. 24 Haziran itibariyle 1.386 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 164.234’e yükseldi. Bugün paylaşılan verilerde vaka sayısı iyileşen sayısını geçti.

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Son 24 saat içerisinde 53 bin 486 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.429 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 191 bin 657 oldu.