Gündem

Koronavirüs tedbirleri arttırıldı! O ilimize yeni yasak geldi!

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Rize merkezden ilçelere ve köylere toplu ulaşımı durdurdu. Ancak almış olduğu diğer bir karar göre, Rize ve Artvin arasındaki ulaşım da durduruldu. Rize Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Alınan bu kararla, koronavirüsün, merkez ve ilçeler arasında yayılmasının engelleneceğini öngörülüyor.

ULAŞIM 15 GÜN DURDU

Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplandı. Toplantıda koronavirüs salgınına ilişkin bir takım önlemler ve kararlar alındı. Alınan kararlar içerisinde il genelindeki toplu ulaşımın düzenlenmesin yanı sıra, il merkezinden ilçelere, ilçelerden ilçelere, ilçelerden il merkezine köylerden merkeze olmak üzere bütün toplu ulaşım 15 gün boyunca durduruldu.

Koronavirüs tedbirleri arttırıldı! O ilimize yeni yasak geldi!

RİZE ARTVİN ARASI ULAŞIM DA DURDU

Yapılan açıklamada Rize ve Artvin ile ilçelere gerçekleştirilen ulaşımların da ikinci bir emre kadar durdurulması kararlaştırıldı. Rize merkezinde olan mahalleler arasındaki ulaşımın da Rize Belediyesi’nin yaptığı planlama sonrasında kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi kararı alındı.

İSTİSNALAR VAR

Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın uygulamış olduğu 1 Ocak 2000 sonrası doğumlu kişilerin sokağa çıkması yasağı da hatırlatıldı. Açıklama şu şekilde:

“Bu tarihten sonra gebe ve lohusaların, ayrıca Genişletilmiş Bağışıklama Programı nedeniyle zorunlu aşı, işitme görme testleri, topuk kanı taramaları gibi izlem takvimindeki bebek ve çocukların istisna tutulmasına, bebek ve çocukların ebeveynleri ile birlikte cerrahi maske kullanmak koşuluyla sağlık kuruluşlarına müracaatlarına izin verilmiştir”