Gündem

Koronavirüs tedbirleri arttırılıyor! Toplam da 17 ilde artık yasaklandı!

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla, pek çok ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Uzmanlar virüsün ağırlıklı olarak damlacık yoluyla bulaştığını ve ilk bulaşma yerinin ağız ve burun olduğunun her fırsatta altını çiziyor. Konuyla ilişkin maskesiz çıkma yasağına son olarak Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt ve Tunceli illeri de eklendi.

17 İLDE YASAKLANDI

Ölümcül koronavirüs salgını ülkemizin 81 ilinde görülmeye devam ediyor. Sosyal mesafe kuralarının yanında maske kullanımının önemine de her gün değiniliyor. Konuya ilişkin İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararlar kapsamında artık toplam da 17 ilde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Koronavirüs tedbirleri arttırılıyor! Toplam da 17 ilde artık yasaklandı!

ARTIK MASKESİZ SOKAĞA ÇIKILMAYACAK

Koronavirüsle mücadele içerisinde olduğumuz günlerce sokağa maskesiz çıkmanın yask olduğu iller şu şekilde ifade edildi:

  1. Ayfonkarahisar
  2. Adıyaman
  3. Aydın
  4. Balıkesir
  5. Bartın
  6. Denizli
  7. Düzce
  8. Kastamonu
  9. Muğla
  10. Uşak
  11. Rize
  12. Karabük
  13. Kayseri
  14. Sakarya
  15. Siirt
  16. Tunceli
  17. Kırıkkale

BAKAN KOCA UYARIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı başta olmak üzere yaptığı her basın açıklamasında maske kullanımının önemine değiniyor. Koronavirüse karşın yeni bir hayat tarzının ön planda olduğunu vurgulayan Bakan Koca, virüsün azalması için koşulu “Maske + Sosyal Mesafe” olarak ifade etmişti.

CUMHURBAŞKANI DA VURGULADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da koronavirüs sürecinde maske kullanımının son derece önemli olduğunu ifade ediyor. 11 Mayıs’ta yapmış olduğu Ulusa Sesleniş konuşmasında “Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız” ifadesini kullanmıştı.