Gündem

Koronavirüs tedbirlerine yenileri eklendi! Yasağa uymayanlara 3 bin 180 lira ceza kesilecek!

Yasağa ilişkin açıklama Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı’dan geldi. Salgına ilişkin her gün yeni önlemler alınıyor. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla Zonguldak’ta vatandaşların birbirlerine 1,5 metreden yakın yürümeleri yasaklandı.

3 BİN 180 LİRA CEZA KESİLECEK

Zonguldak ilinin salgın kapsamında aldığı önlemlere bir yenisi daha eklendi. Emniyet Müdürü Turanlı, açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Artık vatandaşlar sokakta yürürken aralarında en az 1,5 metre mesafe olması gerekiyor. 1,5 metreden yakın yürüyenlere kişi başı 3 bin 180 TL ceza kesilecek.

Koronavirüs tedbirlerine yenileri eklendi! Yasağa uymayanlara 3 bin 180 lira ceza kesilecek!

İL EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, yasağa uymayan vatandaşlara para cezası kesileceğini açıkladı. Müdür Turanlı’nın yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

“Yarın elimize metreyi alacağız. 1,5 metrede iki kişi yan yana görürsek tutanağımızı tutup gereğini yapacağız. Sadece 3 bin 180 lira. Şehir merkezindeki kısıtlı olan cadde ve sokaklarımız normal zamanda bile ihtiyacımızı karşılamakta zorlanmakta iken bugünlerde sağlığımız için gerekli olan sosyal mesafe açısından daha da daralmıştır. Sosyal mesafe esaslarına uymak çabamıza dikkat etmeniz menfaatiniz icabıdır”

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu karar kapsamında, Zonguldak iline giriş ve çıkışlarda denetimler devam ediyor. Valiliğin almış olduğu ek kararla da ilçeye girişler ve çıkışlarda bir takım kısıtlamalar getirildi. Jandarma ve polis ekipleri belirlenen kontrol noktalarında çalışmalarına devam ediyor. Geçerli mazereti ve seyahat yasağı olmayan vatandaşların geçişine izin verilmiyor.