Gündem

Koronavirüs vakaları tırmanışa geçti! Bugün 3 ilimizde karantina uygulaması başladı!

1 Haziran normalleşme adımlarından sonra tedbirlerin elden bırakılması vaka sayılarının artmasına sebep oluyor. 3 ilimizin bazı yerleşim bölgelerinde karantina uygulaması başladı. Konuyla ilgili açıklamalar illerin valilikleri tarafından yapıldı.

GİRESUN

Karantina altına alınan ilimizden biri Giresun. Giresun’un Güce ilçesine bağlı olan Tekkeköyü Atkoyağı yaylası virüs sebebiyle karantina altına alındı. Konuyla ilgili Güce Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu açıklamasında, “Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grubumuz tarafından sağlanacaktır. İhtiyacı olan vatandaşlarımızın 155, 156 ve 112 telefon numaraları ile iletişime geçmesi önemle rica olunur. Karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde idari ve adli işlem uygulanacaktır” denildi.

KÜTAHYA

Kütahya’nın,Tavşanlı ilçesindeki iki bina da salgın sebebiyle karantina altına alındı. 14 gün boyunca sürecek olan karantinaya ilişkin yapılan açıklamada, “İlçemiz Hanımçeşme Mahallesi’nde bir binada, Ada Mahallesi’nde bir binada karantina uygulaması başlatılmıştır. Salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla başlatılan karantina uygulaması 14 gün sürecektir” ifadesi kullanıldı.

Koronavirüs vakaları tırmanışa geçti! Bugün 3 ilimizde karantina uygulaması başladı!

BİTLİS

Bitlis’te ise virüs sebebiyle iki apartman bugün karantina altına alındı. Açıklama Valilik tarafından şu şekilde yapıldı:

“Mezkur adreste ikamet eden vatandaşların apartmandan giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, apartmanda görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır”