Gündem

Koronavirüs vakaları yükselmeye devam ediyor! Bakan Koca son rakamları açıkladı!

Bakanlığın, covid.19.saglik.gov.tr adresinde 15 Haziran güncel veri tablosunu paylaştı. Açıklanan koronavirüs tablosuyla beraber vaka, ölü, entübe ve iyileşen kişi sayısı da belli oldu. 15 Haziran günlük koronavirüs tablosuna göre son 24 saat içerisinde 18 kişi daha hayatını kaybetti. Paylaşımı yapan Bakan Koca, açıklamasında ” Düne kıyasla vaka sayımız 30, yoğun bakım hasta sayımız 5, entübe hasta sayımız 1 artış gösterdi. ARTIŞLAR BELLİ BÖLGELERDE YOĞUNLAŞIYOR. Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde.” ifadesini kullandı.

KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Bakanlığın açıklamış olduğu verilere göre 15 Haziran itibariyle koronavirüs salgını yüzünden 18 kişi daha hayatını kaybetti. 18 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkemizde koronavirüs sebebiyle toplam ölüm sayısı 4 bin 825’e yükseldi.

Koronavirüs vakaları yükselmeye devam ediyor! Bakan Koca son rakamları açıkladı!

KAÇ KİŞİ İYİLEŞTİ?

Salgına ilişkin her gün vaka ve hayatını kaydedenlerin sayısı paylaşırken, iyileşen kişi sayısı da paylaşıyor. 15 Haziran itibariyle 947 kişi daha iyileşerek toplam iyileşen sayısı 152.364’e yükseldi.

VAKA SAYISI KAÇ OLDU?

Açıklanan koronavirüs vaka tablosunda en çok dikkat edilen verilerden birisi vaka sayısı. Son dönemlerde artan vaka sayısı herkesi tedirgin ediyor. Son 24 saat içerisinde 42 bin 032 kişiye daha koronavirüs testi yapıldı. Yapılan testte 1.592 yeni vaka daha tespit edilirken, toplam vaka sayısı 179 bin 831 oldu.

Koronavirüs vakaları yükselmeye devam ediyor! Bakan Koca son rakamları açıkladı!