Gündem

Koronavirüs vakalarında korkutucu ölümler: 36 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti

İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşen olayda, koronavirüs semptomları gösteren üç çocuk annesi 36 yaşındaki bir kadın, acil sağlık hattını arayıp durumu anlatmasına rağmen evde kalması gerektiği söylendi. Bu nedenle genç kadın, ertesi gün hayatını kaybetti.

36 yaşındaki genç kadının Kayla Williams’ın eşi Fabian Williams, “Eşimin ateşi vardı ve bir yandan da öksürüyordu. Midesinde ve göğsü inanılmaz bir ağrı vardı. Ben telefonda durumu anlatırken eşim istifra ediyordu ama risk grubunda olmadığı için evde kalamsı gerektiği söylediler.” diye açıklama yaptı.

İngiltere’de de koronavirüs vakalarının ve hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Koronavirüs vakalarında korkutucu ölümler: 36 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti

RAPORU KAPININ ALTINDAN İÇERİYE ATTILAR

Guardian gazetisinin haberine göre genç kadının eşi Fabian Williams, geçtiğimiz hafta cuma günü eşinin durumunun ciddi bir şekilde ağırlaşması sebebiyle İngiltere Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu acil numarayı aradı. Sağlık çalışanları telefonda Fabian Williams’a eşini yere yatırıp vücudunu düz tutmasını istedi.

Sağlık çalışanları, belli bir süreden sonra eve gelip bazı testler yaptı ancak Williams’a eşinin riskli grupta olmadığını söyleyerek hastaneye kaldıramayacaklarını söyleyip evden ayrıldılar. Bir sağlık çalışanı da tuttuğu raporu kapının altından içeri attı.

RAPORDA KOVID-19? YAZILIYDI

Fabian Williams, bir sonraki gün eşinin durumunun gittikçe şiddetlendiğini söyleyerek şunları belirtti:

“İlk önce ona duş aldırdım ve üstünü giyinmesi için yardımcı oldum. Biraz karnını çorba ile doyurduktan sonra uzanması için salona taşıdım ve ben de başka bir odaya dinlenmek için gittim. Salona geri döndüğümde eşimi kafası öne düşmüş bir şekilde buldum. Artık nefes almıyordu. Eşimi ilk önce yere yatırdım ve tekrar acil numarasını aradım. Sağlık çalışanı eşime kalp masajı yapmamı istedi ve bir süre sonra üç arabyla bir ambulans kapının önüne geldi. Eşimin tekrar nefes alması için uğraştılar ama başarılı olamadılar.

Daha sonra eve gelen polisler içeri girmek istemedi ve bundan bir saat sonra koruyucu giysiler giymiş bir şekilde gelen görevliler eşimi ceset torbasına koyup götürdüler. Bana sadece kendimi izole etmem gerektiğini söyleyip evden ayrıldılar.”

Guardian gazetesine göre, sağlık çalışanının tuttuğu raporda “Kovid-19? Semptomlar: Baş ağrısı, öksürük, kusma ve göğüste şiddetli ağrı” yazılıydı ve ateş düşürücü ilaçlar verilmesi gerektiği önerilmişti.