Gündem

Koronavirüs yasakları artarak devam ediyor! 25 ilde tamamen 11 ilde kısmen zorunluluk getirildi!

Koronavirüs yasakları her geçen gün artarak devam ediyor. Bir yandan verilerin düşmesi sebebiyle normalleşme adımları atılırken, bir yandan da maske yasakları artıyor. 25 ildeki Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karara göre maske takma zorunlu bir hale getirildi. 11 ilde ise cadde ve sokaklarda maske kullanımı zorunlu oldu. Peki, yasak hangi illerde geçerli?

KARARLAR İL HIFZISIHHA KURULLARI TARAFINDAN ALINDI

Türkiye’de an itibariyle İl Hıfzıssıhha Kurulları’nın almış olduğu karara göre 25 ilde maskesiz çıkmak zorunlu hale getirildi. Araların 10 Büyükşehrin olduğu maske yasağında 15 kent daha bulunuyor. 13 şehirde ise bazı noktalar maskesiz çıkmak yasaklandı.

Koronavirüs yasakları artarak devam ediyor! 25 ilde tamamen 11 ilde kısmen zorunluluk getirildi!

HANGİ İLLERDE MASKESİZ ÇIKMAK YASAK?

Salgının yayılmasını önlemek adına 25 ilde maskesiz çıkmak yasaklandı. Buna göre aralarında büyükşehirlerin olduğu 25 il şu şekilde:

Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Bolu, Bartın, Burdur, Düzce, Isparta, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Rize, Siirt ve Uşak.

11 İLDE KISMİ ZORUNLULUK VAR

25 ilde zorunlu olan maske yasağı 11 ilde kısmi olarak uygulanıyor. 11 ildeki maske zorunluluğu şu şekilde:

İzmir, Gaziantep, Giresun, Karaman, Kayseri, Ordu, Trabzon, Tunceli, Van, Kırıkkale ve Manisa’nın bazı ilçelerinde sokaklarında ve caddelerinde, Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçeleriyle, Bitlis’in Tatvan ilçelerinde maskesiz çıkmak kısmi olarak yasaklandı.