Gündem

Koronavirüse karşı o ilimizin bağışıklık oranı belli oldu!

Açıklama Türkiye Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül’den geldi. Uzman doktorun yapmış olduğu açıklamada, “Oran yüzde 60 olduğunda gerçekten hastalığa karşı bağışlık kazanmış olacağız” ifadesini kullandı.

İSTANBUL’UN BAĞIŞIKLIK ORANI BELLİ OLDU

Koronavirüs salgınında İstanbul’un bağışıklık oranının belli olduğu açıklandı. Koronavirüs bağışıklığında İstanbul’un yüzde 15 oranında bağışıklık kazandığını belirten uzman doktor, oranın yüzde 60 olduğunu ifade etti.

Koronavirüse karşı o ilimizin bağışıklık oranı belli oldu!

DALGALANMA BEKLEMİYORUM

Salgında henüz bir dalgalanma beklenmediğini ifade eden Prof. Ergönül, açıklamasında, “Ama ABD ve başka birkaç ülke bir an önce normale dönmek için bu yöntemi agresifçe kullanıyor. Artık virüs ilk zamanlarda olduğu gibi tepe noktasını görmez, büyük bir dalgalanma olmasını beklemiyorum” ifadesini kullandı.

HASTALIK ARTIK BİLİNİYOR

Hastalığın artık tanınıp bilindiğini ifade eden Ergönül, bağışık oranları hakkında, “Bağışıklık oranı İstanbul’da yüzde 15 civarında. Dünya genelinde de oran bu civarda. Oran yüzde 60 olduğunda gerçekten hastalığa karşı bağışlık kazanmış olacağız” açıklamasında bulundu.