Gündem

Koronavirüste haberler peş peşe geliyor! 6 ilimizde karantina uygulaması başladı!

Salgın döneminde artan vaka sayıları sebebiyle karantina uygulamaları yeniden başladı. 6 ilin çeşitli bölgelerinde başlayan karantina uyulmaları ile vaka sayılarının azaltılması hedefleniyor. İşte karantina uygulamasının yeniden başladı iller..

KARABÜK

Karabük’te aynı aileden yaşayan vatandaşlarda virüs tespit edilmesi üzerine tüm bina karantina altına alındı. Karabük’e bağlı Kartaltepe Mahallesi Konut Sokak’taki binada koronavirüs tespit edilmesi sebebiyle bina karantinaya alındı. Binada yaşayanların 10’un da Covid-19 tespit edildi.

BAYBURT

Vaka sayılarının arttığı illerden biri olan Bayburt’ta da bir köy karantina altına alındı. Karar İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alındı. İkinci bir karara kadar Yedigözeler Köyü karantina altında.

ERZURUM

Erzurum’un Aşkala ilçesinde 1 kişide virüs çıkmasının ardından tüm mahalle karantina altına alındı. Kişinin temasta olduğu 26 kişi de evlerinde karantina altında olacak. Konuyla ilgili ekipler filyasyon çalışmalarına devam ediyor. İlçe Kaymakamı Mehmet Aksu,

KIRIKKALE

22 kişinin yaşadığı 2 müstakil ev, salgın sebebiyle karantina altına alındı. Selim Özer ve Yuva Mahallelerinde 11 kişinin test sonucunun pozitif çıkmasının arından müstakil evde yaşayan 22 vatandaş, ikinci bir emre kadar karantina altına alındı.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta 3 ev karantina altına alındı. İstanbul’dan, Merkeze bağlı olan Beycuma beldesi Karapınar Köyü’ne gelen vatandaş, rahatsızlanınca hastaneye başvurdu. Test sonucunun pozitif çıkmasının ardından annesi ile birlikte karantina altına alındı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla karantina uygulanmasına karar verildi.

BİTLİS

Karantinaya alınan son il Bitlis oldu. Bitlis’teki iki apartman salgın sebebiyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla karantina altına alındı. Açıklamada şu ifade kaydedildi:

“İl merkezinde Hersan Mahallesi Fatih Sultan Caddesi ile merkeze bağlı Yolalan beldesinin Düz Mahallesi’nde iki apartmanın karantinaya alınmasına, mezkur adreslerde ikamet eden vatandaşların apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, apartmanlarda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir”