Gündem

Koronavirüste ikinci dalga mı geliyor? İllerden arka arkaya kötü haber gelmeye başladı!

Gelen son bilgilere göre 30 gündür hiç koronavirüs vakası görülmeyen Bingöl’den de kötü haber geldi. 30 gündür vaka görülmeyen Bingöl’de yeni pozitif vakaların ortaya çıkması, vatandaşları tedirgin etti. Elazığ, Artvin ve rize2de de yeni vakalar kaydedilmeye başlandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuya ilişkin açıklama İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu’dan geldi. Gündoğdu, yapmış olduğu açıklamasında, vaka sayılarında kısmi artış görüldüğünü ve birkaç vatandaşta test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

MAALESEF KISMİ ARTIŞ

Gündoğdu, yapmış olduğu açıklamasında maalesef kısmi vaka artışının görüldüğü, şu sözlerle ifade etti:

“Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu gayretle son bir aydır salgın ilimizde kontrol altında tutulmuştu ancak şehir dışından gelen vatandaşlarımızla beraber son birkaç gündür maalesef kısmi artışlar görülmekle beraber, bunlar da filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun bir gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur”

Koronavirüste ikinci dalga mı geliyor? İllerden arka arkaya kötü haber gelmeye başladı!

TEDBİRLERE UYMAYA DEVAM

Gündoğdu, özellikle bayram döneminde maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Salgını kontrol altında tutulması için, tedbirlere uyulması gerektiğini, “Bayram sonrası da vatandaşlarımızın kontrollü sosyal mesafe ve tedbirlere uymasıyla salgın kontrol altında tutulabilir, istenilen düzeyde salgını götürebiliriz. Özellikle 1,5 metre kuralına uyulması ve maske takılmasına dikkat edilmesi şart ve bizler için önemli” şeklinde ifade etti.