Gündem

Koronavirüste korkutan gelişme! 4 ilin çeşitli bölgelerinde yeniden karantina uygulaması başladı!

Vaka sayılarının son dönemde artması herkesi tedirgin ediyor. Gelen son bilgiye göre 4 ilimizin çeşitli bölgelerinde yeniden karantina uygulaması başladı. İşte karantina uygulamasında olan bölgelerimiz şu şekilde..

KARABÜK

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde birden fazla kişide virüs tespit edilmesi üzerine Nebioğlu Köyü’ne bağlı, Çiftlik Mahallesi karantina altına alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre birden fazla vaka görülmesi üzerine 5 Temmuz’dan 19 Temmuz’a kadar giriş çıkışlar yasaklandı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“İlçemiz Nebioğlu köyüne bağlı Çiftlik Mahallesi’nde birden fazla Covid-19 pozitifli vakaların olması ve temaslı vakaların fazlalılığı nedeniyle Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla Nebioğlu köyüne bağlı Çiftlik Mahallesi, Belenur Mahallesi ve Sarpın Mahallesi’nin 05.07.2020 tarihi saat 00.00’dan itibaren 19.07.2020 tarihi saat 00.00’a kadar giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karar verilmiştir”

KONYA

Karantina altına alınan bölgelerden biri de Konya’da bulunuyor. Konya’nın Ahırlı ilçesine bağlı olan bir mahallede virüs tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı. 2 kişide virüs tespit edilmesinden ötürü Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, ikinci bir emre kadar karantina uygulamasının devam edeceğini belirtti.

Koronavirüste korkutan gelişme! 4 ilin çeşitli bölgelerinde yeniden karantina uygulaması başladı!

KARS

Bunun dışında Kars’ın Kağızman ilçesinde de virüs tespit edilmesinden ötürü karantina uygulamasının başladığı belirtildi. Konuyla ilgili valilik yapmış olduğu açıklamasında, “Ülke genelinde Kovid-19 ile mücadele kapsamında bulaşıcı hastalığın yayılmasını engellemek, toplum sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 4 Temmuz tarihinden itibaren Kağızman’a bağlı Şaban köyümüzde karantina kararı alınmıştır” dedi.

ERZURUM

Karantina uygulamasında olan son il ise Erzurum oldu. Erzurum’un İspir ilçesinde tespit edilen virüs sebebiyle Değirmenler Mahallesi karantina altına alındı. Alınan karar doğrultusunda mahalleye giriş ve çıkışlar 14 gün boyunca yasaklandı.