Gündem

Koronavirüste kötü haberler gelmeye devam ediyor! O ilde vaka sayıları arttı, bebekler de tedavi görüyor!

1 Haziran tarihi itibariyle başlayan normalleşme süreci sonrasında vaka sayıları artmaya başladı. Vatandaşların tedbirleri elden bırakması sonrasında artan vaka sayısı, tüm Türkiye’yi tedirgin etti. Aynı zamanda Denizli’den de tedirgin eden haberler gelmeye başladı. 4 tanesi bebek olmak üzere 28 kişi tedavi altına alınırken, Acıpayam’da bir fabrika işçileri maskesiz çalıştırması sonucunda 9 işçide de virüs tespit edildi.

MESAFE HİÇE SAYILDI

Tüm Türkiye’den gelen görüntüler, vatandaşların normalleşme sürecine henüz alışamadıkları yönünde. Sosyal mesafenin hiçe sayılması, maske kullanımının doğru olmayışı ve tedbirlerin elden bırakılması vaka sayılarını arttırdı.

BİR BEBEK YOĞUN BAKIMDA

Denizli’de tedavi gören 8 bebekten bir tanesinin ve 8 yetişkinin yoğun bakım ünitesinde olduğu ifade edildi.

FİRMA DİKKATSİZ DAVRANDI

Acıpayam ilçesinde vatandaşlar son derece dikkatli ve tedbirliydi. Ancak bölgedeki bir tekstil firmasının maskesiz işçi çalıştırması ve tedbirlere uymaması sebebiyle, bölgedeki vaka sayısını arttırdı. 36 kişinin çalıştığı işletmede 9 çalışanda virüs tespit edildi. Gerekli tedbirlere uyulmadığı ve maske kullanılmadığı için iş yeri hakkında işlem yapılarak kapatıldı.