Gündem

Koronavirüste sevindiren gelişme! O ilde 5 gündür hiç vaka tespit edilmedi!

Koronavirüs salgınında sevindiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ülkemizde 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme adımları atılmaya başlanmıştı. Verilerin düşmeye başlaması tüm Türkiye’yi sevindirdi. Son olarak Bitlis’te 5 gündür vaka rastlanmadığı açıklandı.

BİTLİS VALİSİ AÇIKLANDI

Konuyla ilgili açıklama Bitlis Valiliği’nden yapıldı. Valiliğin yapmış olduğu açıklamaya göre, Bitlis’te son 5 gündür hiç vakaya rastlanmadığı ifade edildi. Vali, yapmış olduğu açıklamasında, “Ama şu anlama gelmiyor, ne olur dikkat edelim. 1 kişi 10 kişiye bulaştırabiliyor. Vatandaşlarımız yine dikkat etsinler ve kurallara bağlı kalsınlar” ifadesini kullandı.

Koronavirüste sevindiren gelişme! O ilde 5 gündür hiç vaka tespit edilmedi!

BAYRAMDAN SONRA ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ

Vali Çağatay yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Öncelikle şunu söyleyeyim, malum çok kötü bir süreç yaşandı. Bütün dünya ve Türkiye bundan etkilendi, ama Türkiye iyi atlattı. Bitlis çok daha güzel atlattı” dedi. Kimsenin maskesiz çıkmadığına dikkat çeken Vali Çağatay, son 5 gündür Bitlis’te korona virüsüne rastlanmadığını söyledi. İl Sağlık Müdürüyle görüştüğünü ve son 5 gündür vakaya rastlanmadığını dile getiren Çağatay, “Ama şu anlama gelmiyor, ne olur dikkat edelim. 1 kişi 10 kişiye bulaştırabiliyor. Vatandaşlarımız yine dikkat etsinler ve kurallara bağlı kalsınlar. Bayramdan sonra inşallah çok daha iyi olacağız”