Gündem

Koronavirüste şoke eden gelişme: O ilimiz ölüm oranında birinci sıraya geçti!

Koronavirüs salgını kapsamında 17 Nisan 24.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı 19 Nisan 24.00’de sona erecek. Salgına ilişkin alınan yasakta 30 büyükşehrin yanında Zonguldak ili de bulunuyor. Zonguldak’a hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının dışında şehre giriş çıkış yasağı da uygulanmaya devam ediyor.

ÖLÜM ORANINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Zonguldak, koronavirüs kaynaklı ölümlerde birinci sırada yer alıyor. Son verilere göre, hayatını kaybeden vatandaşların büyük bir kısmı Zonguldak’ta yer alıyor. Ölüm sayısında mega kent İstanbul’u geçen Zonguldak, vaka sıralamasında 6. sırada bulunuyor. İlk 5 ilde İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Sakarya bulunuyor.

Koronavirüste şoke eden gelişme: O ilimiz ölüm oranında birinci sıraya geçti!

ZONGULDAK’TA TEDBİRLER DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirler, Zonguldak ilinde de uygulanıyor. Geçtiğimiz haftalarda uygulanması kararlaştırılan şehre giriş çıkış yasaklamasında, 30 büyükşehrin yanında Zonguldak ili de bulunuyor. Nüfusun 596 bin olduğu Zonguldak, vaka sayılarının artması sebebiyle, tedbirlerin uygulandığı 30 büyükşehrin yanında yer aldı.

KENTTE YAŞAYANLARIN YÜZDE 60’I AKCİĞER HASTASI

Zonguldak’ta yaşayan vatandaşların yüzde 60’ı akciğer hastası olarak ifade ediliyor. Çünkü kentin 1,5 km’lik alanına kömür tozu püskürten 7 termik santral bulunuyor. Solunum yolunu olumsuz bir şekilde etkileyen bu durum, koronavirüs salgının da hızlı bir şekilde yayılmasına sebep oluyor.