Gündem

Koronavirüste tedirgin eden gelişme! 4 ilde karantina uygulaması başladı!

Gelen bir son dakika haberine göre 4 şehirdeki bazı mahalleler karantina altına alındı. Vakaların artması sebebiyle karantina uygulamasına geçildiği duyuruldu. İşte 25 Haziran tarihi itibariyle karantina altına alınan yerler..

KASTAMONU

Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre İl Hıfzıssıhha Kurulu bugün yeni bir karar aldı. Evciler Köyü Aşıkkarip Mahallesi’nde salgının kontrol altına alınması amacıyla karantina uygulamasının başladığı duyuruldu.

BATMAN

Batman’da da karantina uygulaması başladı. Konuyla ilgili Batman Valiliği’nden şu açıklama kaydedildi:

“İlçemize bağlı Kavaklı köyü Tepecik mezrasında bir adreste korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur. Bütün vatandaşların kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemlidir”

KONYA

Konya’nın Hadim ilçesine balı olan 2 mahallede karantina uygulaması başladı. Yelmez ve Kalınağıl Mahallelerinde uygulanan karantina sebebiyle giriş ve çıkışlar yasaklandı.

GAZİANTEP

Son karantina uygulamasının başladığı il Gaziantep. Islahiye’de 11 ev vaka sayılarının artması sebebiyle karantina altına alındı.