Gündem

Koronavirüste yeni tedbirler gelecek mi? Bakan Koca açıklama yapacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu bugün saat 17.00 video konferans aracılığı ile bir toplantı düzenleyecek. Son dönemde artan vaka sayılarına ilişkin tedbirler ve normalleşme adımları masaya yatırılacak. Toplantı sonrasında Bakan Koca’nın 19.00’da açıklama yapması bekleniyor.

YENİ TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Artan vakalar sonrasında yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşların 1 Haziran itibariyle tedbirleri ve sosyal mesafe kuralını elden bırakması vaka sayılarını yeniden 1000’in üzerine çıkardı. Bugün düzenlenecek olan toplantı sonrasında Bakan Koca kameralar karşısına geçerek açıklama yapacak.

KISITLAMA YAPILACAK MI?

1 Haziran itibariyle normalleşme adımlarının atıldığı ülkemizde vaka sayıları bir süredir 3 haneli rakamlara düşmüyor. Arka arkaya gelen maske takma yasağı ve karantina uygulamalarından sonra gözler Bakan Koca’ya çevrildi. Koronavirüs tedbirlerinin masaya yatırılacağı toplantıdan sonra bakan kritik açıklamalarda bulunacak.

17.00’DE BAŞLIYOR

Bilim Kurulu ile yapılacak olan toplantı saat 17.00’de başlayacak. Toplantı video konferans yöntemi ile gerçekleştirilecek. Bakan Koca’nın da toplantı sonrasında kameralar karşısına geçerek, ülkemizin salgın karşısındaki son durumunu değerlendirmesi bekleniyor.

AÇIKLAMA YAPACAK

17.00’da başlayacak olan toplantının saat 19.00 civarlarında sona ermesi bekleniyor. Toplantı bittikten sonra Bakan Koca, canlı yayında açıklama yapacak.