Gündem

Koronavirüsü kimler belirtisiz geçirir? Uzman isim açıkladı!

Ülkemizde salgınla mücadele kapsamında pek çok iş yeri kapatılmış, salgının yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler alınmıştı. Salgının yavaş yavaş etkisini kaybetmesi, normalleşme adımlarının atılmasına zemin hazırladı. Ancak uzmanlar bu dönemde, salgını belirti göstermeden atlatan kişilerin de olduğunun altını çiziyor. Özellikle belirti göstermeden hastalığı atlatan kişilerin sayısı, belirti gösteren kişilerin sayısından daha fazla olduğu ifade ediliyor.

BELİRTİ GÖSTERMEYENLER DAHA FAZLA

Koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Topkaya, salgını belirti göstermeden atlatanların sayısının daha fazla olduğunu ifade etti. Belirtisiz olarak salgını atlatan kişilere PCR testinin uygulandığını ifade eden Topkaya, belirti göstermeden hastalığı atlatan kişileri kalp, diyabet ve kronik hastalığı olmayan kişiler olarak sıraladı.

Koronavirüsü kimler belirtisiz geçirir? Uzman isim açıkladı!

PRC TESTİ YAPILIYOR

Salgını belirtisiz olarak atlatan kişilere özel olarak PCR testi yapıldığının altını çizen Topkaya, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Antikor testi ile kişinin koronavirüs geçirip geçirmediğini söylemek mümkündür. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan rakamlar, özellikle belirtili seyreden hastalar için yapılan PCR testlerine ait sayılardır. Belirtisiz geçiren kişilere PCR testi yapılmamaktadır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, belirtili geçirenlerden daha fazladır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, daha çok gençler, kadınlar ve kalp, diyabet, hipertansiyon gibi altta yatan kronik bir hastalığı olmayan kişilerdir”