Gündem

Köy Korucularına Özel Tim ve Uzman Çavuş Olma Fırsatı

Daha çok doğu bölgelerde, terör örgütü ile mücadelede önemli bir görev üstlenen köy korucuları uzman çavuş ve özel tim olabilecek mi ?

35 yıldan beri var olan gönüllü ya da geçici köy korucularının statüsü tam olarak bilinmiyordu. Köy korucularının özel tim ve uzman çavuş olmaları için çalışmalar başlatıldı.

22 ilde 49 bin 700 bin geçici köy korucusu varken gönüllü korucu sayısı ise 25 bin.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen köy korucularının önemine dikkat çekerek, Jandarma Genel Komutanlıkları’ndan köy korucularına yazı gönderilerek özel tim ve uzman çavuş olmak isteyenler için başvuruların başladığı bilgisinin verildiğini söyledi.

Başkan Ziya Sözen konuşmasına : “Bin kişilik özel tim için 10 bin geçici köy korucusu başvurdu. Ayrıca henüz ne kadar alınacağı belli değil ancak uzman çavuş alımı için de köy koruculardan talep alındı. Kısa sürede 15 binin üzerinde başvuru oldu” ifadeleriyle devam etti.

Köy korucularının Özel tim için 40 yaş ve lise, uzman çavuşluk için ilkokul mezunluğu ve 35 yaş sınırlaması olduğunu söyleyen Sözen, bu şartların esnetilebileceğini açıkladı.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Arkadaşlar nezamana alınacak korucular uzmanlığa haberiniz var

  2. ottuz bes yas diyonuz ama yirmisekiz yas aldınız niye böyle yaptınız biz yirmi sekizi gecenlerin ne sucu var

  3. Arkadaşlar uzmanlık için 35 yaş diyorsunuz ama 28den aldınız adaletsizlik var lütfen yaş sınırını düzeltmenizi istiyoruz saygılar..

  4. Korucu deglim gönüllü korucu olarak baş vuru yapmak istiym orta okul meznym

  5. Sayın devlet büyüklerim sizden yeni uzmanlık başvurusu nezaman olacak bize bir yardımcı olunuz sayın süleyman soylu bakanım sizden müjdeli bir haber bekliyoruz Allah sizleri başımızdan eksik etmesin