Gündem

Koyunlarını Satıp Borcunu Ödeyen Çiftçiye Kaymakamdan Hediye

Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) olan borcunu ödeyebilmek için 8 koyununu satan çiftçiye 20 koyun ile koç hediye etti.


İlçeye bağlı Ovabaşı köyünde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Özen (50), 10 yıl önce Gümüşhacıköy Kaymakamlığı SYDV’den aldığı koyunların parasını ödeyemedi.

İcradan ödeme emri gelen Özen, elinde kalan 8 koyununu satarak SYDV’ye borcunu ödedi. Durumdan haberdar olan Kaymakam Tekin, başka geçim kaynağı bulunmayan, eşi ve kendisi engelli Özen’e 20 koyun ile bir koç verdi.

Kaymakam Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SYDV’nin üretime dönük projelerinden yararlanan vatandaşlara geriye dönük ödeme emri gönderdiklerini belirterek, “Tek geçim kaynağı olan koyunlarını satarak devlete borcunu ödeyen vatandaşımıza biz de devlet olarak gerekli yardımı yaptık. Böylece vatandaşımızın iyi niyetini ödüllendirmiş olduk.” dedi.

Mustafa Özen ise 10 yıl önce Gümüşhacıköy SYDV’den 10 koyun aldığını ancak bu borcunu ödeyemediğini söyledi.

Yaklaşık 2 ay önce borcu için icradan ödeme emri geldiğini dile getiren Özen, “Köy muhtarı ile Kaymakam Beye gittik. Kaymakamımız borcumu ödemem gerektiğini söyledi. Ben de ‘bir oğlumun düğününü yaptım bir oğlum da askerde, koyunları onlar için sattım. Devlete borcumu da öderim’ dedim. Elimde kalan son 8 koyunu satarak SYDV’ye 2 bin 600 lira borcumu ödedim.” diye konuştu.

Daha sonra kendisine muhtarla haber geldiğini kaydeden Özen, “Kaymakam Bey bana borcuma sadık kaldığım için 20 koyun hediye etmiş. Çok sevindim, Allah kaymakamımızdan ve devletimizden razı olsun. Başka bir geçim kaynağım yoktu.” ifadelerini kullandı.

Ovabaşı köyü muhtarı Bekir Ceylan da Gümüşhacıköy SYDV’den 10 yıl önce koyun alan Özen’e icradan ödeme emri gelince Kaymakama giderek durumu izah ettiklerini, Özen’in hem kendisi hem de eşinin hafif derecede zihinsel engelli olduğunu ve bu işten başka geçim kaynakları bulunmadığını belirtti.

Kaymakam Tekin’in, borcunu ödemesinin ardından Özen’i duyarlı davranışı dolayısıyla ödüllendirdiğine işaret eden Ceylan, bu nedenle 20 koyun hibe ettiğini söyledi.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara