Gündem

KPSS'den 63 Alan FETÖ'cü TRT'ye Atanmış !

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, aralarında “fuatavni” hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa’nın da bulunduğu 26’sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, 9 sanık savunmasını tamamladı.

Üçüncü soruşturmada tutuklu sanıklar Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Muhammet Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Yakup Çetin ile tutuksuz sanık Muharrem Tanık’ın savunmaları alındı.

– KPSS 63 Puanla TRT’ye Atanmış

Bank Asya hesabını maaş için kullandığını iddia eden sanık Kılıç, kaçma şüphesinin olmadığını öne sürerek, ”Başkaları kaçtı diye benim de kaçacağım anlamına gelmez. Göçerim kaçmam. Çalıştığım sürece algı operasyonu yapmadım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık Kılıç’ın ifadesinin ardından çapraz sorgusuna geçildi. Sanık avukatının, ”STV’den TRT’ye niçin ve nasıl geçtin” diye sorduğu sanık Kılıç, STV’de durumların kötü olduğu için TRT’ye geçtiğini belirterek, ”KPSS sınavına girdim 63 civarında puan aldım ve geçtim” cevabını verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı İbrahim Lorasdağı, ”KPSS sınavının taban alt puanının 70 olması gerekmiyor mu?” diye sordu. Sanık Seyid, “Zannetmiyorum 60 falan olabilir” yanıtını verdi.

Tutuklu sanıklardan Ufuk Şanlı hakkındaki terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini, iddianamede yer alan örgütün şifreli mesajlaşma programı olan Bylock’u kullanmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Said Kuloğlu, Yakup Çetin ve tutuksuz sanık Muhterem Tanık da savunma yaparak haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, savunmalara ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Bu arada 3 gün boyunca yapılan duruşmalarda toplam 25 sanık ifade verdi. Yarınki duruşmada da ifadesi alınmayan 2 sanığın daha savunma yapması bekleniyor. Böylece firari sanıklar Bülent Ceyhan ve Said Sefa haricinde tüm sanıkların savunması tamamlanmış olacak.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA