Gündem

Kredi Kartı ve Banka Kartı Harcamalarına Devlet Desteği Geliyor

 Kayıt dışı mücadele için yeni plan için devlet düğmeye basıyor. Yeni proje ile nakit yerine kredi kartı ile harcama teşvik edilecek. Kredi kartı harcamalarına devlet desteği gelecek ve harcanan miktara göre vatandaşın kartına ödemeler yapılacak. Kayıt dışı ile mücadele için hükümet çalışmalarına hız verdi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ‘nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda nakit para kullanımının azaltılması ve kredi kartı ile alışverişlerin arttırılması planlanıyor.


Söz konusu çalışmalarda banka kartıyla ya da kredi kartıyla alışveriş yapan vatandaşın harcamalarına göre devlet %1 ile %2 ve %3 oranında bonuslar verecek. Biriken para puanlar sayesinde vatandaş elektrik, su , doğalgaz, vergi ödemeleri yapabilecek.

Örnek verilecek olursa ayda 2 bin TL kartla alışveriş yapan vatandaşın kartına 50-60 TL tutarında para yatırılacak. Söz konusu miktar ile vatandaş dilerse fatura ödeyecek dilerse bir süre daha biriktirebilecek. Maliye Bakanlığı’nın hedefi kartla alışverişin teşviği sayesinde kayıt dışı ekonomiyi bir kaç sene içerisinde bir nebze daha düşürebilmek olarak bildirildi.

Kamu haberleri , gündem haberleri, son dakika haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulaması sayesinde bir çok haber ve gelişmeden anında haberdar olabilme şansına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara