Gündem

Kulislerde Flaş İddia! Bakan Albayrak'ın Yerine Naci Ağbal Getirilecek!

23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden sonra kabine revizyonuna gidileceği hakkında kulislerle pek çok iddia yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi yönetiminde değişiklik yapılacağı iddia edildi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın düşünüldüğü belirtiliyor.

Eski Bakan Ağbal’ın görev için hazırlıklarına başladığı iddia edildi ve Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı’nın tekrar ayrılabileceği düşünülüyor.

Ayrıca Naci Ağbal, Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görevde bulunuyor.

PEKİ NACİ AĞBAL KİMDİR?

1968 yılında Bayburt’tun Yoncalı köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldu.

1989 yılında Teftiş Kuruluna girmiştir ve 1993 yılında Maliye Müfettişi olmuştur. Ağbal, 1998 yılında Yüksek Lisans eğitimini Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamlamıştır.

Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine 2003 yılında getirildi. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne 2007 yılında atanmıştır.

2008 yılında Bakanlar kurulu kontenjanı sayesinde YÖK üyeliğine seçilmiştir. 8 Mart 2008 tarihinde Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi olmuştur.

12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine ataması yapıldı.

Ağbal, 2015 yılında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Maliye Bakanı olarak görevlendirilmiştir.