Gündem

Kültür Bakanlığından Devir Teslim Töreni Hakkında Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi internet sitesinden bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama ” Kültür ve Turizm Bakanlığı Görevini Prof. Dr. Nabi Avcı Devraldı ” başlığı ile paylaşıldı. Yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir;

Allah Yar ve Yardımcımız Olsun
 
Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal’ın genç ve dinamik yönetiminde kısa sürede güzel bir perspektif oluşturduğunu ifade eden Bakan Avcı, kendilerine nerede, hangi görev verilirse sorumluluk bilinciyle yürüteceklerini, Kültür ve Turizm Bakanlığında da kendisinden önce başlatılan projeleri el birliğiyle daha ileri noktalara taşıyacaklarını söyledi.
 
Şair Cevat Çapan’ın “Vedalaşmaların ilmini yaptım ben” dizelerini anımsatan Bakan Avcı, “Her ne kadar ilmini yapmış olsak da bir günde iki vedalaşma bana da biraz fazla geldi. Biraz önce Milli Eğitim Bakanlığında görevimizi değerli devlet ve siyaset adamımız İsmet Yılmaz’a huzuru kalp ile devrettim. Şimdi de aynı sorumluluk şuuruyla Mahir Ünal kardeşimden bu görevi devralıyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hep birlikte inşallah memleketimiz için, milletimiz için Türk dünyası için, İslam dünyası için hayırlı hizmetlere imza atarız.” dedi.
 
Bu göreve kendisini layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da teşekkür eden Bakan Avcı, konuşmasında, Van’da şehit olan askerlere ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve millete başsağlığı diledi.
 
Bakan Avcı, Bu Ülkenin Yetiştirdiği Önemli Kültür İnsanlarından
 
Bakanlığın ismine ve ruhuna uygun bir kültür erbabına görevini devretmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mahir Ünal, AK Parti geleneğinin 19 ve 20’nci yüzyılın sosyolojisinin kavramsallaştırmasıyla anlaşılamayacağını belirtti.
 
Sorumluluğu Prof. Dr. Nabi Avcı’ya devretmekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mahir Ünal, Bakan Avcı’nın bu ülkenin yetiştirdiği önemli kültür insanlarından birisi olduğunu kaydetti.
 
Sadece bulundukları yerlerde sorumluluklarını yerine getirip, daha sonra bir istişare çerçevesinde bu ülkenin gelişmesi, büyümesi için başka sorumluluklara doğru harekete geçtiklerini ifade eden Mahir Ünal’ın konuşmasının ardından halef ve selef bakanlar birbirlerine çiçek takdim etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini devralan Bakan Avcı, törenin ardından Mahir Ünal’ı aracına kadar uğurladı.

Kamupersoneli.net / ANKARA