Gündem

Kurban Bayramı öncesinde açıklama geldi! Bayramda kısıtlama var! 9 Ağustos'a kadar devam edecek!

Koronavirüs salgını sebebiyle her geçen gün farklı bir bölgemizde karantina haberleri gelmeye devam ediyor. İki ilimizin bazı bölgelerinde salgın sebebiyle artan vaka sayılarını önlemek için karantina uygulaması başlatıldı. Uygulamaya ilişkin açıklama Kütahya Domaniç Kaymakamlığı’ndan ve Ordu Valiliği’nden yapıldı.

KÜTAHYA

Kütahya ilinin Domaniç ilçesine bağlı olan bir köyde artan vaka sayıları sebebiyle karantina uygulaması başladı. Domaniç Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu açıklamada Yeşilköy’de artan vaka sayıları sebebiyle köye giriş ve çıkışlar 9 Ağustos’a kadar yasaklandı. Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Yeşilköy’ün tamamında 9 Ağustos’a kadar giriş ve çıkışların jandarma ekiplerince kontrol altına alınmasına, Aşağı Dereyolu 1-2, Kocakır Mevkisi, Sütlük Deresi mevkisi, Fıranlar Yeşilköy Yol Ayrımı (Yassı Dere mevki) yollarının kapatılmasına karar verilmiştir”

Kurban Bayramı öncesinde açıklama geldi! Bayramda kısıtlama var! 9 Ağustos'a kadar devam edecek!

ORDU

Bir karantina haberi de Ordu Valiliği’nden geldi. Valiliğin yapmış olduğu açıklamasında, salgının yayılmasını önlemek adına İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yeni kararlar alındığı ifade edilecek, şu açıklama kaydedildi:

“Aybastı ilçesi Armutlu Mahallesi’nde, çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda koronavirüs vakaları, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Armutlu Mahallesi Dereköy Küme Evleri mevkisinde 26 Temmuz saat 24.00’ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verilmiştir”