Gündem

Kurban Bayramında Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı arifesinde (10 Ağustos) Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde, bayramın ilk günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hafif sağanak yağış beklendiği ifade edildi. 

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada bayram sonuna kadar Türkiye genelinde havanın az bulutlu ve açık olacağı belirtildi.

KURBAN BAYRAMI HAVA TAHMiN RAPORU

Konu ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı Hava Tahmin Raporu düzenlendi. Bu rapora göre bayram tatili süresince ülke sıcak havanın etkisinde kalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada arife günü Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde, bayramın ilk günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hafif sağanak yağış beklendiği vurgulandı.

Bu hafta hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde azalarak mevsim normalleri altına düşen ve hafta ortasından itibaren artmaya başladı. Hava sıcaklıklarının hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sürmesi beklenmektedir.

Meteoroloji tarafından hazırlanan rapora göre hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Bunun yanı sıra hafta sonundan itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerinde olacak. 

İşte illere hava durumu:

Hava sıcaklıkları bayram boyunca Ankara’da 32-35, İstanbul’da 30-33, İzmir’de 36-39, Trabzon’da 26-28, Samsun’da 28-30, Erzurum’da 29-32, Bursa ve Adana’da 35-37, Antalya’da 37-40, Diyarbakır’da 39-42 ve Aydın’da 40-43 derece olacak.