Gündem

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı, bu yıl 1 Temmuz tarihinde başlayacak. Kurban Bayramı için vatandaşlar, bütçelerine göre kurban arayışına başladı bile. Ancak bu bayram yasağın olup olmayacağı da iyiden iyiye merak ediliyor. Kurban Bayramı hakkında yapılan son açıklamalar haberimizde..

KURBAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Konuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunuyor. Bayramın biraz daha yaklaşmasıyla Kabine toplantısı ve Bilim Kurulu toplantısında konunun gündeme gelmesi ve bayram öncesinde kararın verileceği tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı ne zaman?

KURBAN BAYRAMI’NDA YASAK OLACAK MI?

Bayramın yavaş yavaş yaklaşması sebebiyle, internet üzerinde en çok araştırılan konulardan biri de Kurban Bayramı’nda yasak olup olmayacağı yönünde. Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu ile toplantı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda Kurban Bayramı’nda yasağın olup olmayacağına dair şu açıklamayı yaptı:

Zannediyorum 1 aydan fazla bir zaman dilimi var. Önümüzdeki haftalardaki vakaların seyri, salgının seyri bu anlamda belirleyici olacak. Bilim Kurulu’nda gündeme gelmediği için net bir şey söylemem doğru olmaz. Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim. Bilim Kurlu’nun gündemine gelir. Karar verecek olan Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanımızın bu konudaki iradesi”