Gündem

KYK Borçları Meclise Gelecek Mi? KYK Borçları Ne Zaman Silinecek? KYK Seçim Öncesinde Silinecek Mi?

Halen öğrenciliği devam edenler ve mezun olanlar KYK borçları hakkında son durumu merak ediyor.

KYK borçlarının ne zaman silineceği sorgulanırken, pek çok kişi KYK borçlarının seçim öncesinde gündeme gelmesini talep ediyor.

Mecliste sürekli olarak; “3600 Ek Gösterge, Nafaka Ve Yeni Askerlik Sistemi”  konuşuluyor ancak KYK borçlarının ne zaman meclis gündemine geleceği belirsizliğini koruyor…

KYK borçlarının silinmesi ve diğer detayları konusunda yaşanan gelişmeler olduğunda veya kanun teklifleri verildiğinde detayları sitemizde paylaşacağız…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KYK BORCU AÇIKLAMASI

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK borcu hakkında yaptığı açıklamasında ise;

“Bir şeyi buradan ifade edeyim. Gençler sadece burs istiyor. Ben de diyorum ki, kredi niye istemiyorsunuz? Kredi de isteyin.

Burs diyelim ki 1 milyon 600 bin öğrenciden 500-600 binine burs veriyorsak; diğerine de kredi verme şansımız var. her müracaat edene biz burs veya kredi veririz.

Şimdi burada kredinin bir avantajı var, siz benden iyi biliyorsunuz. Nedir o? Faiz yok, iki sigortalı bir işe girmeden ödeme de yok.

Ondan sonra ödemeye başlayacaksınız. Taksitlere gelince taksitler de öyle sıkıntıya düşürücü miktarda değil.

KYK borçları çalışanı rahatsız etmeyecek şekilde taksitlerle ödeniyor.

KYK borçları çalışanı rahatsız etmeyecek şekilde taksitlerle ödeniyor. Bunlar krediden kaynaklanan borçlar. Burslar karşılıksız.

Bu soruya bir Bay Kemal gibi bir de Tayyip Erdoğan gibi cevap verilir. Bay Kemal gibi cevap verirsek ‘sildim gitti’ der.

Ama ben Erdoğan gibi cevap verirsem, ben 82 milyonun burada hakkının olduğu bir parayı korumak uğruna bunu vermem lazım.

Kredide iş bulduğunuz zaman faiz yok, bu borcunuzu ödemeye çalışıyorsunuz. Taksitleri de bunların çok düşük. Harçları kaldırdık mı, kaldırdık.

Sigortalı bir işe girdiğin an taksitli ve faizsiz ödüyorsun. Bunu da artık devlete çok görmeyelim.” ifadelerinde bulunmuştu…