Gündem

KYK bursları iptal mi oldu? Resmi açıklama geldi!

Genel Müdürlük, KYK ödemelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda bursu ya da kredisi yatmayan öğrencilerin eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiği ifade edildi.

1 AY İÇERİSİNDE

KYK, burs ve kredi alan öğrencilerin eğitim durumlarında meydana gelen değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğe bildirmeleri gerektiği ifade edildi. Bilgileri güncel olmayan öğrencilere ödemelerin bu sebeple yapılamadığı ifade edildi.

KYK bursları iptal mi oldu? Resmi açıklama geldi!

KYK’NIN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz. İyi günler dileriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü”