Gündem

KYK Katkı ve Öğrenim Kredisi İşlemleri Artık E-Devlet'ten Yapılabilecek

Kredi Yurlar Kurumu Resmi İnternet sitesinde yer alan duyuruya göre artık öğrenim -katkı kredisi geri ödemeleri ile ilgili talepler artık elektronik ortamda gerçekleştirilecek. İşte KYK Resmi İnternet sitesinde yer alan duyurunun detayları;

Başvurular artık elektronik ortamda


Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrenim ve katkı kredisi geri ödemeleri ile ilgili taleplerin alınma aşamasında meydana gelen gecikme ve aksaklıkları ortadan kaldırmak amacıyla öğrenim-katkı kredisi geri ödeme başvurularını artık elektronik ortamda yapılabilecek.

Kredi Yurtlar Kurumundan daha önceden öğrenim-katkı kredisi almış olan öğrencilerden, daha önce yazılı müracaat ile alınan öğrenim-katkı kredisi erteleme talepleri bundan böyle e-devlet portalı üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Mevcut borçları için erteleme talebinde bulunmak isteyenler, www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odemeerteleme-basvuru adresi üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile başvuru yapabilecek. Başvuru sonuçları da yine e-devlet portalı üzerinden öğrenilebilecek.

Kimler borç erteleme talebinde bulunabilir?

KYK’dan öğrenim-katkı kredisi hizmeti alan ve geri ödemesi başlamayan, geri ödemesi başladı ise taksitlerini düzenli ödeyen öğrencilerden;

a) SGK’da kaydı bulunmayanların (işsiz olanlar) borçları, endeks (yurtiçi ÜFE) uygulanarak 1 yıllık erteleme yapılabiliyor. 1 yılın sonunda tekrar erteleme talebinde bulunulabiliyor.

b) Ödeme dönemi askerlik dönemine rastlayanların borçları askerlik döneminin sonuna kadar endeks uygulanmadan ertelenebiliyor.

c) Öğrenimlerini normal öğrenim süresi içerisinde tamamladıktan sonra ara vermeden lisansüstü öğrenimine devam eden öğrencilerin borçları, lisansüstü öğreniminin normal öğrenim süresinin bitiminden itibaren 2 (iki) yıl sonrasına endeks (yurtiçi ÜFE) uygulanarak ertelenebiliyor.

Kamupersoneli.net  | Ankara