Gündem

KYK Kredi Borçları Hakkında Yeni Gelişme ! Tasarı Meclise Sunuldu

TBMM yeni döneme 1 Ekim tarihinde 15.00 ‘da yapılan toplantı ile başladı. Bunun ardından TBMM’ye çeşitli kanun teklifleri sunuldu. Bu kanun tekliflerinin arsında İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun KYK borçlarının silinmesi üzerine olan kanun teklifi de yer aldı.

Öğrenim gördükleri zaman diliminde Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) kredi alanlar borçların silinip silinmeyeceği konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilecek kararı bekliyorlar.

TEKLİFİN AMACI

Hazırlanan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’na da gönderildi. Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değerlendirildikten sonra, Milli Eğitim Komisyonuna gönderilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen teklif kabul edildiğinde milyonlarca öğrencinin beklediği müjdeli haber gelecek ve KYK kredi borçları silinecek. Bu bağlamda “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” başlığı ile verilen teklifte amaç şu şekilde belirtildi:

“Teklif ile, öğrenim kredisi veya katkı kredisi almış ve borçları muaccel olan kişilerin borçlarının silinmesi amaçlanmaktadır.”