Gündem

KYK Kredilerinin Geri Ödemesiz Olması İçin Kampanya Başlatıldı

Üniversite çağına gelen ve öğrenimini üniversite fakültelerinde gören öğrenciler eğitimleri için ekonomik durumları olmadığından dolayı Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvuru yapıyorlar ve öğrenim kredisi alıyorlar. Öğrenim kredisi almak isteyen öğrencilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından aylık öğrenim kredisi bağlanıyor. Bu öğrenim kredisini alan öğrenciler okulları bittikten sonra geri ödemek mecburiyetindeler. Bu mecburiyetten dolayı bir kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanyada KYK öğrenim kredilerinin geri ödemesiz olması istendi. 

İMZA KAMPANYASININ DETAYLARI

Başlatılan imza kampanyasında muhatap Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak gösterildi. Söz konusu imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi:

Başlatılan imza kampanyasında “Devletin öğrencilere verdiği geri ödemeli krediler çok can yakacak ileride düşünsenize 4 yıllık okulunu bitiriyorsun ve devlete 25 bin TL kadar borçlu bir şekilde hayata başlıyorsun. Bir nevi hayata 25 bin TL borçla başlıyoruz devlet Suriye kökenlilere çocuk başına yardım yapabiliyorken Suriyeli ailelere birçok imkan tanıyorken kendi çocuklarına bu iyiliği de yapabilir bence lütfen sesimizi duyuralım” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu imza kampanyasına ulaşmak için “https://goo.gl/tfivZD” web adresini tarayıcınızın adres satırını kopyalayınız.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum