Gündem

KYK Tarafından Engellilere Sesli Kitap Uygulaması

Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlana açıklama da KYK’lı gençlerin kitap okunması hakkında yeni bir kampanya başlattıkları duyuruldu. Yayımlanan açıklamanın detaylarına şu şekilde;

Burdur Fereli Sinan Efendi yurdu, bir süre önce “Al Götür, Oku Getir” sloganıyla başlattığı kitap okuma kampanyasına öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi nedeniyle şimdi de “Yurdum Kitap Okusun, Anadolu’yu Nakış Nakış Dokusun” sloganı ile yeni bir kampanya daha başlattı. Yurt içerisinde “Al Götür Oku Getir Kitaplığı” adı altında küçük bir kütüphane oluşturulurken,  öğrenciler kütüphaneye kitap bağışında bulunuyor ya da okuduğu kitabı başka arkadaşlarının da okuması için kütüphaneye ödünç veriyor. 

Kütahya’da Kitap Bağış Kampanyası

Benzer bir kampanya da Kütahya’da gerçekleştiriliyor. Yesevi Erkek Öğrenci yurdu ve Emine Gülbahar Hatun yurdunda “Kitap Bağış Kampanyası” başlatılırken toplanan kitaplar, Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından gösterilecek ihtiyaç sahibi okullara bağışlanacak. 

Ankara ve Artvin’de Okuma Etkinliği

Ankara’da da geçtiğimiz ay faaliyete giren Emine Şerife Hanım ve Mehmet Akif yurdunda da okuma etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerin tüm iletişim araçlarını kapatıp sadece kitap okumaya odaklandığı etkinlik sonunda öğrencilere kitap hediye edildi. 
Kütüphanecilik Haftası kapsamında Artvin Çoruh yurdunda da okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonunda öğrencilere çekilişle 5 adet kitap hediye edildi. 

Engelliler İçin Sesli Kitap

Şanlıurfa Harran ve Ankara Güvenlik Kız Yurdu öğrencileri de görme engelliler için kitap seslendirdi. Harran yurdu öğrencileri, Haliliye Görme Engelliler Ortaokulunu da ziyaret ederek öğrencilerle tanıştı. 

 Kamupersoneli.net