Gündem

Las Vegas'taki Silahlı Saldırıda Ölü Sayısı Artıyor! En Az 50 Kişi Hayatını Kaybetti

Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının bir otelin 32. katından aşağıya otomatik silahla gerçekleştirildiği öğrenildi. Ayrıca söz konusu saldırıda 50 kişi hayatını kaybederken 200’den fazla kişi yaralandı.

50 KİŞİ ÖLDÜ 200’DEN FAZLA KİŞİ YARALANDI

Silahlı saldırı sonucunda yaralananların arasında 2 polis memurunun da olduğu ifade edildi. Polis memurları görevli olmamalarına rağmen olay yerine geldiler. Ancak yaralanan polis memurları hayatını kaybetti. Ayrıca hayatını kaybeden polis memurlarının kimlikleri açıklanmadı. 

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Aynı açıklamada saldırganın kimliği belirtilmedi, sadece bölge sakini olduğu detayına yer verildi. Saldırganın oda arkadaşı ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisi paylaşıldı. 2 tane Nevada plakalı aracın arandığı açıklandı. Polis saldırı ile bağlantılı olduğunu düşündüğü bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor. Polis tarafından sosyal medya aracılığı ile bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şüphelinin etkisiz hale getirildiği ifade edildi

64 YAŞINDA SALDIRGAN 

Ayrıca polisin Marilou Danley isimli kadını aradığı öğrenildi. ABD basını ve sosyal medya yorumları saldırıyı Stephen Paddock isimli bir kişinin gerçekleştirildiği öne sürüldü. Ayrıca saldırganın 64 yaşında olduğu belirlendi.

SALDIRGAN YANLIZ KURT MU?

Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Şerif yaptığı açıklamasında otelin 29. katından sonrasını boşaltan polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü söyledi. Şerif söz konusu açıklamasında “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SWAT EKİPLERİNDEN OPERASYON 

Geçtiğimiz saatlerde SWAT ekiplerinin de katıldığı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda bir şüphelinin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Gerçekleştirilen saldırının ardından önlem amaçlı uçuşlar durduruldu. Las Vegas Polisi (LVMPD) saldırganın yakalanması için sürdürülen operasyon esnasında resmi Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada operasyonun sürdüğü bu nedenle bölgeden video paylaşımı yapılmasının polis memurlarının hayatını riske atabileceği uyarısında bulunmuştu.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA