Gündem

Leyla Artık Bir Melek! Toprağa Verildi

Ağrı’da Şükran- Nihat Aydemir ailesinin Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü kızları Leyla’yla beraber bayramlaşmak için dede Zeki Aydemir’in yaşadığı 300 nüfusu olan Bezirhane köyüne gitti.

Aile bayramlaşmanın ardından, Nihat Aydemir’in babasının evine geçti. Aydemir çifti içeri girerken Leyla, kapı önünde oynamaya başladı. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan çift, kızlarını bulamadı. Tüm aramalara rağmen Leyla bulunamayınca jandarmaya haber verildi. Aramalara AFAD, güvenlik korucuları, UMKE, STK’lar, Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Özel Harekât ekipleriyle kadavra arama köpekleri de katıldı. 

Tüm bunlardan sonuç çıkmayınca, valilik kriz masası oluşturdu. 5 bin fotoğrafı il geneline dağıtıldı. Leyla’nın ailesine sayısız ihbar telefonu geldi. Küçük kızın, Mardin, Sivas ve Silivri’de görüldüğü iddialarının asılsız olduğu saptandı. Köyde çocuklara camları kırık beyaz minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası da asılsız çıktığı duyurulmuştu.

ACI HABER 18 GÜN SONRA GELDİ!

Türkiye’nin seferber olduğu küçük kızın kaçırıldığı ihtimali konuşulurken 18 gün devam eden çaresiz bekleyiş dün saat 17:45’de son buldu. 

Leyla’nın cesedi, kaybolduğu Bezirhane köyüne 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisine ot biçmek için giden bir köylü tarafından dere yatağı içerisinde bulundu. Jandarma, köye giriş çıkışları kapattı.

Olay yerinde delil arandı. Leyla’nın ailesi acı haberle yıkıldı, sinir krizi geçirdi. Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Torunumu bugün ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenler hesap versin” dedi.

MAVİ BONCUKLU KOLYESİ BOYNUNDA BULUNDU

Leyla Aydemir’in cenazesi saat 23.40 sıralarında Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirildi.

Cezaneyle birlikte aileden sadece amcası Yusuf Aydemir geldi.

 Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirilen minik Leyla’nın naaşının otopsi işlemi 3,5 saatte tamamlandı.

Daha sonra Leyla’nın cenazesini taşıyan ambulans, memleketi Ağrı’ya hareket etti.  

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

GÜNLERCE AÇ BIRAKILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Konuyla alakalı olarak Akşam Gazetesi’nde yer alan haberde ölü bulunduğunda Leyla’nın bedeninin aşırı zayıfladığı, katil ya da katilleri tarafından günlerce aç bırakılmış olabileceği iddia ediliyor.

BU SABAH TOPRAĞA VERİLDİ

18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir Ağrı’nın Bezirhane köyünde sabahın erken saatlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.