Gündem

Lüks Kruvaziyer Alanya Limanı'nda

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’ne, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan gelen Bahama bandıralı ‘Med Queen’ adlı kruvaziyer gemi 8’inci kez demir attı.

Bahama bandıralı Med Queen adlı lüks kruvaziyer gemi Lübnanlı 260 turist ve 150 mürettebatı ile sabah saatlerinde Alanya Limanı’na demirledi. Karaya ayak basan turistlerin bazıları çarşı merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih ederken bazı turistler ise tur otobüsleriyle tarihi ve ören yerlerini tura çıktı. Lüks gemi Alanya’daki süresini tamamlamasının ardından Kıbrıs’ın Limasol şehrine gitmek üzere hareket etti.

Lübnanlı turistleri taşıyan geminin 6 kez daha Alanya Limanı’na demirleyeceğini belirten Med Queen şirketinin Türkiye Temsilcisi Bassam Hage şunları söyledi:
“Med Queen adlı gemimiz Alanya’ya Beyrut’tan gelen ilk ve tek gemidir. Yaklaşık 250 misafiri her hafta Alanya’ya getiriyoruz ama, Alanya’ya sadece misafir getirmekle kalmıyoruz. Mürettebatımızın birçoğu da Türklerden oluşuyor. Firmamız Alanya’yı seçti ve uzun süredir geliyor. Lübnan’dan gelen tek gemiyiz.”

‘LİMAN MALİYETİ FAZLA’

Gemiyle sadece Lübnanlı turistlerin dışında diğer milletlerden de turist ağırladıklarını anlatan Hage şöyle devam etti:

“Ürdün, Mısır, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Irak gibi pek çok ülkeden misafir getiriyoruz. Misafirlerimiz çok fazla tura çıkıyor ve alışveriş yapıyor. Bunun yanında mürettebat olarak bizler de Alanya’dan meyve alıyoruz, ürünleri çok güzel. Bu 8’inci seferimiz. Geminin tüm meyve ihtiyacını buradan alıyoruz. Seferlerin desteklenmesi gerekiyor. İlk seferimizde bizi mehter takımı ile karşıladılar. Buradaki tek sıkıntı gemi çok fazla maliyet ödüyor. Yunanistan’da fiyatlar yarı yarıya. Üstelik maliyetlerin yarısını da Yunan hükümeti ödüyor. İnşallah Türk devleti de bu konuda bir adım atar. Bu gemilerin daha fazla gelmesi için bu çok önemli. Çok yüksek maliyetlere rağmen bizim ısrarımızla geliyorlar. Alanya’nın bu anlamda çok büyük potansiyeli var. Bizimle gelen misafirler neredeyse kişi başı her limanda 500 ile 1000 dolar arası harcama yapıyor. Turistler harcıyor.” dedi.

Kamupersoneli.net – DHA