Gündem

Macaristan Başbakanından Türkiye Açıklaması: Güvenli Bölge Oluşturuldu

Başbakan Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio’daki haftalık konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Orban açıklamalarında Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULDU”

Başbakan Orban açıklamalarında Türkiye’de 3 milyondan fazla mültecinin yaşadığını ve Türkiye’nin Suriyelileri kendi ülkelerine göndermesinin Macaristan’ın çıkarına olduğunu belirterek mültecilerin ya Suriye’ye ya da Avrupa’ya gidebildiğini belirtti ve “Mültecilerin Suriye’ye yani kendi evlerine gidebilmeleri için o bölgenin askeri anlamda istikrara kavuşturulması gerekiyordu. Anladığım kadarıyla bu gerçekleştirildi ve güvenli bölge oluşturuldu.” dedi.

AB’YE ÇAĞRI

Başbakan Orban açıklamalarının devamında Suriyelilerin Avrupa’ya doğru yola çıkması halinde Yunanistan ve Balkanlar üzerinden ya Macaristan ya da Hırvatistan sınırına ulaşacağını ama bunun gerçekleşmesini istemediklerini belirtti ve Avrupa Birliği’ne, Türkiye tarafından oluşturulan güvenli bölgede inşa edilecek şehirler için maddi yardımda bulunması çağrısı yaptığını ifade etti.