Gündem

Madde Bağımlılığı İçin Yeni Çalışma: Öğrencilere Yıllık Uyuşturucu Taraması Yapılacak

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin bağımlılık salgınının arifesinde olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Recep Akdağ, her yıl öğrencilere uyuşturucu taraması yapılarak konunun takip altında olacağını kaydetti.

‘El Birliği Yapmalıyız’

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamasında, batı dünyasının uyuşturucu salgınının pençesinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin de böyle bir salgının arifesinde olduğunu açıkladı. Akdağ söz konusu salgının başlangıcındayken el birliği yapılması gerektiğini belirtti.

Çalışmalar Yapılıyor

Milliyet’in haberine göre, Recep Akdağ, gençlerde uyuşturucu yaygınlığının tespiti için araştırmalar yapıldığını ifade etti. TBMM’de bağımlılığa karşı yapılacak mücadeleyi aktaran Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Hem 15-16 yaş grubunda yani liselerde, hem 19-25 yaş grubunda yani üniversitelerde, hem de 15 yaş üstü tüm toplulukta kullanım yaygınlığını tespit için şu anda araştırmaların yürütüldüğünü kaydetti. Söz konusu araştırmaların Şubat veya Martta ellerine ulaşacağını aktardı.

Yıllık Uyuşturucu Taraması Yapılacak

Recep Akdağ; “Araştırmaları özellikle okul çağı çocukları için, yani lise ve üniversite çağı çocukları için Avrupa ve Amerika’dakinden daha sık yaparak konunun takibini düşünüyoruz. ‘ESPAD çalışması’ diye bilinen lise çağı çalışması Avrupa’da 4 yılda bir yapılıyor” sözlerine yer vererek, bizim de 4 yılda bir yapmamız gerektiğinin öngörüldüğünü belirtti. Akdağ, salgının başlangıcında olduğumuz için yıllık yapılmasını planlıyoruz açıklamasında bulundu.

Atık Sularda Uyuşturucu Takibi

Recep Akdağ, atık sularda da uyuşturucu takibi yapılacağını belirterek, Adana ve İstanbul’da adli tıp enstitüleri atık sularda uyuşturucu takibi yapılmaya başlandığını belirtti. Akdağ bunların yalnızca bir proje olduğunu belirterek bu projeleri himayelerine alacaklarını aktardı. Recep Akdağ, Türkiye’nin tüm riskli illerinde bu yıl içerisinde atık sularda uyuşturucu takibine başlanacağını açıkladı.

Türkiye de Arifede

Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamasında, batı dünyasının bağımlılığın pençesinde olduğunu vurgulayarak, özellikle uyuşturucu ve gelişen teknolojinin uygunsuz kullanımı konusunda çaresizliğe düştüklerini belirtti.

Türkiye’nin de maalesef böyle bir arifede olduğunu belirten Akdağ, hızlı şehirleşme, yaşam biçimlerinin değişmesi, internet yoluyla her şeyden haberdar olmanın, olumlu taraflarının yanı sıra böyle bir salgına da sebep olabileceğini hatırlattı.

Kamupersoneli.net – ANKARA