Gündem

Mağdur Olan ÖYP'liler YÖK Önünde Toplandı !

2 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile araştırma görevlileri mağdur oldu. KHK’ya göre, araştırma görevlilerinin iş güvenceleri ellerinden alındı.

2 Eylül 2016 tarihli KHK ile araştırma görevlilerinin statüsü değişti ve bu durum araştırma görevlilerinin iş güvencelerini ortadan kaldırdı.Ayrıca araştırma görevlilerinin hukuki işlemlere başvurarak görevlerine geri dönmelerinin de önü kapatıldı.

9 Eylül 2016’da araştırma görevlileri ve akademisyenler YÖK’ün önünde toplandılar ve tepkilerini dile getirdiler.

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Vahdet Özkoçak grup adına konuşma yaptı. Özkoçak açıklamalarında : “Kanıtsız, dayanaksız ve kişisel yargılara dayanan gözlemlere güvenerek işlem yapılmamalı, masumlar zarar görmemelidir. Ancak ne yazık ki 674 sayılı KHK’nın 49. Maddesi ile hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm ÖYP’li araştırma görevlileri 2547 sayılı kanunun 33/a maddesinden 50/d maddesi kapsamına geçirilmiş yani bir nevi kadroları, işleri ellerinden alınmıştır. Bugün burada, bu duruma karşı tepkimizi ortaya koyacak, bu çok mühim yanlıştan biran önce geri dönülmesini isteyeceğiz” dedi.

Özkoçak yapılanın bir hata olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu çok mühim hatanın siyasiler ve yetkililer tarafından acilen fark edilerek düzeltilmesini talep ediyor, bu mağduriyetler giderilene kadar ÖGESEN olarak her türlü girişimi yapacağımızı bildiriyoruz. Sonuç itibariyle, tüm ÖYP araştırma görevlilerinin kadrosunun değiştirilmesi kararı FETÖ ile mücadelede eksiklik yaratacak, yeni mağdurlar doğuracak, vatansever Anadolu insanının işsiz kalmasına sebep olarak FETÖ’nün değirmenine su taşıyacak ve binlerce genç akademisyenin çalışma sevkini yok edecektir.

FETÖ’ye karşı yürütülen bu haklı mücadelede devletimizin sonuna kadar destekçisiyiz. Ancak yapılan hatalar kabul edilmeli, daha fazla mağduriyet doğurmadan biran önce düzeltilmelidir. FETÖ ile mücadelede tüm bu çabaların başarıya ulaşabilmesi için öncelikle adil bir ayrım yapılması ve suçlu ile suçsuzun Hz. Ömer adaletiyle ayırt edilmesi gerekmektedir. Takiye konusunda üstün başarıya sahip söz konusu örgüt ile mücadelede toptancı politikalardan vazgeçilmesi elzemdir. Bu hatanın en kısa sürede düzeltileceğini umuyor ve bekliyoruz”

Kamupersoneli.net