Gündem

Mağdur Olan Taşeron İşçiler TBMM Gündemine Geldi

Antalya İyi Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal, 1 milyona yakın taşeron işçilerin sorunlarını TBMM’ye taşıdı. 

Daha önce de hem araştırma önergesi hem de soru önergesi ile destek verdiği taşeron işçilerin arkalarında olduğunu belirten Dr.Çokal, % 70 şartına takılan ve kadro alamayan taşeron işçilerin, Belediye-İl Özel İdare şirket işçilerin, joker elemanların ve kadro alıp da sadece %4’lük zam oranına mahkum edilen işçilerin taleplerini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. 

Dr. Çokal, eşit işe eşit ücret söyleminden yola çıkarak halen daha kadroya geçen işçilere asgari ücret üzerinden maaş uygulaması son bulmalı, enflasyon farkları maaşlara yansıtılması gerektiğine vurgu yapan Çokal, taşeron firmalara verilen kâr payının doğrudan işçilere verilmesi gerekmektedir diye sözlerine devam etti. 

“Bu yanlış uygulama işçilerin tamamı 2019 yılında yapılacak olan kamu iş toplu sözleşmesine dahil edilmesiyle sona erdirilmelidir. ” diyerek konunun takipçisi olacağını belirtti. 

Bir Yorum

  1. Soyledide ne oldu ne değişti bazı kesimler belliki taşerona yapılacak enflasyon zammı bı kulak arkası yapmaya devam ediyor …

  2. Sayın vekillerim çalışanların eğitim durumlarınıda göz önünde bulundurmanızı istiyoruz.saygılarımla

  3. aynen çalışanların eğitim durumlarınıda göz önünde bulundurmanızı istiyoruz sayın vekilim

  4. Taşaron kadro ya geçen işçi lerin 2019 toplu sözleşme dahil edilmesi gerekiyor

  5. Kurumların elinde ziyan olduk haklarımız yok kafasına göre uygulamalar var Biri de çıkıp şöyle olacak demiyo çözüm istiyoruz çocuklarımızı geleceği için ezilmekten bıktık