Gündem

Mahalle Alarm Verdi ! Vakalar Arttı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir Kırsal Küner Mahallesinde son dönemde corona virüsü vaka sayıları arttı. Bu vaka artışları kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 2 bin 600 nüfuslu mahallede filyasyon çalışması yapılmasına karar verdi. Muhtarlık binasının önünde mahalle sakinlerine test yapıldı ve gelemeyecek durumda olan yaşlı ya da engelliler için gezici test ekipleri görevlendirildi. Görevlendirilen 25 kişilik filyasyon ekibi mahallede PCR testleri yaptı. Bu çalışmanın ardından 70 pozitif vaka tespit edildi. 

BAZI İŞLETMELER KAPALI 

Öte yandan kısıtlamaların uygulandığı mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ve polis ekiplerinin nöbetinin sürdüğü görüldü. Araçlardaki kişilerin ateşini ölçen ekipler, vücut sıcaklığı düşük çıkanların mahalleye girmesine izin verdi. Küner Mahallesi sakinlerinin giriş ve çıkışlarına izin verilirken, mahalleden olmayanların girişine ise izin verilmedi. Ayrıca mahalledeki kahve ve berberlerin de hala kapalı olduğu belirtildi. 

Mahallede bu zamana kadar corona virüsü nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Ticari taksi ve yolcu minibüsü plakası sahiplerinin çok olmasıyla ünlenen köyde hayatını kaybedenlerden birinin minibüs şoförü olduğu belirlendi. Bunun yanı sıra mahalle sakinleri virüsten korunmak için evlerinin önünü deterjanla yıkamaya başladı. 

“BERBAT DURUMDA” 

Mahallede market işleten Murat Önder köylerinde durum hakkında bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: 

“Köyün halini görüyorsunuz, berbat durumda. Sokağa çıkmaya bile korkuyoruz. Biz tedbirlerimizi alıyoruz, gerisi Allah’a kaldı. Gereken her şey yapıldı. İlaçlamalar yapıldı, herkese testler yapıldı. Hasta olduğu tespit edilenler de evlerinden çıkmıyor, kimisi de hastanede tedaviye alındı. Ben market işletiyorum, toptancıların hiçbiri köye gelmiyor. Bu yüzden işlerimiz de durdu”