Gündem

Maliye Bakanı Ağbal'dan 2018 Yılında 700 Bin Ek İstihdam Yapılacak Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. 

Katıldığı görüşmeler sırasında bir konuşma gerçekleştiren Bakan Ağbal, 2018 yılı ek istihdam konusuna dair açıklamalarda bulundu. 

‘2018 YILINDA 700 BİN EK İSTİHDAM YAPILMASI HEDEFLENİYOR’

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, istihdamın artırılması için üzerinde görüşülen maddenin önemine değindi. Konuya dair ifadelerinde Çalışma Bakanlığı’nın bazı çalışmalar yürüttüğünü aktaran Bakan Ağbal 2018 yılında yapılacak ek istihdam tahminin 700 bin olarak açıkladı. 

“Düzenleme kapsamında imalat ve bilişim sektörü dahil, 2018 yılında ilk defa ilave olarak işe alınacaklarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı çalışmalarda 700 bin ilave istihdam oluşacağı tahmin ediliyor.” 

HANGİ SEKTÖRLERDEN NE KADAR İSTİHDAM YAPILACAK?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde gerçekleştirdiği konuşmasında yapılması planlanan ek istihdamın hangi sektörlerde ne kadar olacağına yönelik tahminlerini de paylaştı. 

Maliye Bakanı Ağbal, 700 bin olması hedeflenen ek istihdamın 200 binlik kısmının imalat ve bilişim sektöründe olacağını ifade ederek 500 binlik kısmında diğer sektörlerden yapılacağını duyurdu. 

Maliye Bakanı Ağbal konuya ilişkin açıklamalarında ”Bu kapsamda imalat ve bilişim sektöründe yaklaşık 200 bin, diğer sektörlerde ise 500 bin bir ilave istihdam öngörülüyor.” ifadelerini kullandı. 

EK İSTİHDAMIN MALİYETİ HAKKINDA AÇIKLAMA 

Maliye Bakanı Naci Ağbal yapmış olduğu açıklamasında ayrıca öngörülen 700 binlik ek istihdamın maliyetine ilişkin de bazı bilgiler paylaştı. Bakan Ağbal konuya dair ifadelerinde şu açıklamalarda bulundu. 

”Bu kapsamda İşsizlik Sigortası Fonu’ndan imalat ve bilişim sektöründen ilk defa ilave olarak çalışacaklar arasından 1 milyar 247 milyon liralık bir gider oluşacak, diğer sektörler için ise 2 milyar 166 milyon liralık bir gider oluşacak. Toplamda İşsizlik Sigortası Fonu’ndan bu programın 2018 yılındaki maliyeti 3 milyar 414 milyon lira olacak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum