Gündem

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan 16 Nisan Sonrasına Yönelik Ekonomi Açıklamaları

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu. Bakan  Ağbal, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını yanıtladı.

”TÜRKİYE’NİN OLUMLU BİR HİKAYESİ OLACAKSA”

16 Nisan sonrasında ekonomide neler olacağına dair açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal şu açıklamalarda bulundu. “16 Nisan sonrası dönemde kurdaki, faiz oranlarındaki gelişmeler, ekonomik büyüme, yatırım harcamaları ve Türkiye’ye gelecek sermaye bakımından kısa vadede olumlu etkiler görülecek. Bu net. Piyasa da bunu istiyor. Türkiye’nin olumlu bir hikayesi olacaksa, bu olumlu hikayenin adı, referandumda ‘evet’ çıkmasıdır.”

” 17 NİSAN’DA GÜNDEM EKONOMİ OLACAK”

Maliye Bakanı Naci Ağbal 17 Nisan’da ekonomi konuşulacağını söylerken konuya ilişkin açıklamaları şu yönde. ”17 Nisan’dan itibaren Türkiye gündeminin birinci sırasına ekonomi oturacak. Ekonominin de iki temel ayağı olacak, bir reform, iki ekonomik canlanmayı daha da güçlendirecek yeni destek ve teşviklerin geliştirilmesi. (Devam eden destek ve teşviklerin sonuçlarına ilişkin) Son derece olumlu gelişmeleri görüyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA