Gündem

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Senelik İzinler Gündemimizden Düşmedi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaret içerisinde yıllık izinlerin devir konularıyla beraber 4/B ve 4/C konuları masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen görüşmelerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 1 Ocak 2016 tarihinden bu güne kadar uygulama içerisinde olan 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde kamu görevlilerin tamamnını yakından ilgilendiren hükümleriyle beraber hizmet kollarına yönelik bazı hükümlerinde çalışmaların yapılacağ ve yanında bazı maddelerler beraber yapılacak tüm çalışmaların belirlenen bir tarihe kadar sonlandırılması konusunda anlaşıldığı belirlendi. Ayrıca kamu görevlilerin lehine olarak hüküm doğurmak üzere mali ve sosyal haklarına yansıtılmasına dair tüm imzaların gerekli yerlerden alındığı ifade edildi.

SENELİK İZİNLER GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Yapılan görüşmede Maliye Bakanı Naci Ağbal, Toplu Sözleşmeler üzerinde durulacak hükümlere dair değerlendirmelerin bu yönde devam ettiğini ifade etti. Bakan Ağbal, 31 Ocak 2016 tarihine kadar bir sonuca ulaşılması gereken Havacılık Tazminatı ve Temel Ücret Grupları konusunun şuan gündemlerinde bulunduklarını ifade etti.

Ayrıca Bakan Ağbal; “Talebinizin farkındayız, YPK kararı beklenen bir husustu, sonuçlandırmak için tekrar konuya eğileceğiz. Yıllık izinlerin devri konusu da gündemimizden düşmüş değil” açıklamasını yapıldı.

4/B, 4/C KAPSAMLARINDA BEKLENİLEN KADROLAR

Bazı işçilerin kamu görevlisi ve geçici personel çalışanlarının sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi konusunu da tartışmaya açan Yalçın “4/B, 4/C kapsamında istihdam edilen kamu görevlilerinin kadro beklentisi ve bizim buna ilişkin tekliflerimiz hala karşılanmış değildir. Bu statülerde görev yapan arkadaşlarımız, ekmek ve emek arasındaki köprüyü oluşturan, kariyer ve liyakat zemininde kamu personel sistemi içerisinde daha üst görevlere yükselmelerine imkan sağlayan, yer değiştirme fırsatlarından yararlanmalarına kapı açan kadro ile memur sıfatı ile tanışma hakkını fazlasıyla hak ediyorlar. 15 Temmuz’un asli ve cani faili FETÖ’nün kamudaki sızmalarında yoğunlaştığı kurumların iş güvencesi esnekliği ya da amir/hiyerarşi dayatmasının mümkün olduğu kurumlar olduğu dikkate alındığında, FETÖ’yle mücadelenin, terör örgütlerinin kamuya sızmasını engelleme hedefinin gereği olarak kadroyu statüye geçişin, kadrolu istihdamın kamuda tek seçenek olmasının mevcut tercihler yanında daha doğru olacağı tartışmasızdır.” açıklamasıyla cevapsız kalan soruları değerlendirdi.

EK ÖDEME KONULARIYLA AKALI SIKINTILAR

Ek ödemelerle alakalı olarak açıklamalarda bulunan Yalçın; “1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren Toplu Sözleşme hükmüne göre 4/C’li personelin almış olduğu ek ödemeden diğer ek ödemelerden farklı olarak Gelir Vergisi kesilmemesi gerekirken tam tersi bir durum söz konusudur. Diğer taraftan Mahkeme kararıyla hak edilen ek ödemelerin ödenmesi hukuk devleti ilkesinin gereğidir. Bu itibarla Mahkeme kararlarının uygulanarak bugüne kadar oluşan mağduriyetlerin acilen giderilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net | ANKARA